17.04.2024
istraživačko novinarstvo korupcija uskok

Uhićen načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov

Objavio Ruzinapress - 15.02.2023

  1547
Uhićen načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov

Danas je načelnik općine Murter-Kornati, gospodin Toni Turčinov, uhićen nakon dugotrajne istrage koju je provelo istraživačko novinarstvo redakcije portala Ruzinapress. Gospodin Turčinov je uhićen pod sumnjom za korupciju, zlouporabu položaja te primanje mita.

Ruzinapress je objavio niz članaka u kojima su se pojavile optužbe protiv gospodina Turčinova, a istraživački novinari su otkrili niz sumnjivih transakcija i nepravilnosti u poslovanju općine Murter-Kornati. Njihovo istraživanje je potaknulo otvaranje službene istrage, koja je dovela do današnjeg uhićenja.

S.Pavlić, glavni urednik Ruzinapressa, poručio je i gospodinu Jarebu(načelnik općine Tisno op.a.) da se čuva. "Ovo je samo početak. Mi ćemo nastaviti kopati i otkrivati svaku nepravilnost u poslovanju općina u našoj županiji, a ovo uhićenje je samo jedna potvrda koliko je važno istraživačko novinarstvo", rekao je Pavlić. "No istovremeno, ovaj događaj pokazuje koliko je važno da čelni ljudi u općinama rade pošteno i transparentno, te da se čuvaju da ne upadnu u klopku korupcije."

Gospodin Turčinov je priveden u policijsku postaju na obradu, a istraga se nastavlja. Očekuje se da će ovaj slučaj imati značajne posljedice na političku scenu u općini Murter-Kornati, ali i šire.

OZNAKE istraživačko novinarstvo korupcija uskok
Ruzinapress

Uredništvo: Članci se temelje na našim subjektivnim mišljenjima i znanjima izvedenim iz interneta. Treba imati na umu da način rada može biti različit i ovisi o individualnoj predispoziciji osobe. Svi zahtjevi, statistika, citati ili druge metode prezentacije proizvoda moraju se potvrditi kod proizvođača, dobavljača ili zainteresirane treće strane prije kupnje. Nastojimo osigurati istodobne informacije o ovoj web lokaciji i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za neprikladnu upotrebu informacija na ovoj web stranici. Ako smatrate da su informacije netočne, kontaktirajte nas kako bismo ažurirali podatke.


Kontaktirajte nas: ne.seri@ruzinapress.com

POPULARNE KATEGORIJE

Turizam
2299
Informacije
964
Politika
1383
Kultura
2512
Vijesti
1916
Društvo
1388
© 2024 | Ruzinapress
Impressum