17.04.2024
strunje žika životinja bara dule

Kuda idu divlje svinje? - Odstrel u Tisnom

Objavio S.Pavlić - 07.02.2023

  2531
Kuda idu divlje svinje? - Odstrel u Tisnom

Općina Tisno suočava se s invazijom divljih prasaca, što je dovelo do odluke da se u subotu 18.02.2023. izvrši odstrel. Građani se mole da taj dan ostane u kućama daleko od prozora jer će se na ulicama odvijati neuobičajen lov na divlje prasce u urbanoj sredini.

Invazija divljih prasaca nanosi štetu lokalnom stanovništvu i infrastrukturi, uključujući uništavanje vrtova, napada na ljude i oštećivanje komunalnih instalacija. Stoga je Općinsko vijeće Tisna odlučilo poduzeti mjere kako bi se riješila ovog problema.

 Odstrel će se izvršiti 18.02.2023. uz sudjelovanje stručnjaka i stručne službe za zaštitu divljih životinja. Ovaj lov će se odvijati u blizini stambenih zona i zbog toga se stanovnici mole da ostanu u kućama daleko od prozora i da ne izlaze na ulicu tijekom trajanja akcije.

"Zdravlje i sigurnost građana su naša najveća briga, stoga molimo stanovništvo da poštuju ove preporuke i da ne izlaze iz svojih domova tijekom lovne akcije", izjavila je Dušanka Saprozora tajnica za zaštitu životinja pri Općini Tisno.

Ovaj neuobičajeni lov predstavlja izazov za stručnjake, ali smatra se da će riješiti problem invazije divljih prasaca u Tisnu. Ukoliko uspije, ovaj projekt moći će poslužiti kao primjer za druge gradove u borbi protiv invazije divljih životinja.

OZNAKE strunje žika životinja bara dule
S.Pavlić

Uredništvo: Članci se temelje na našim subjektivnim mišljenjima i znanjima izvedenim iz interneta. Treba imati na umu da način rada može biti različit i ovisi o individualnoj predispoziciji osobe. Svi zahtjevi, statistika, citati ili druge metode prezentacije proizvoda moraju se potvrditi kod proizvođača, dobavljača ili zainteresirane treće strane prije kupnje. Nastojimo osigurati istodobne informacije o ovoj web lokaciji i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za neprikladnu upotrebu informacija na ovoj web stranici. Ako smatrate da su informacije netočne, kontaktirajte nas kako bismo ažurirali podatke.


Kontaktirajte nas: ne.seri@ruzinapress.com

POPULARNE KATEGORIJE

Turizam
1753
Vijesti
758
Politika
1057
Društvo
2433
Kultura
1405
Informacije
1408
© 2024 | Ruzinapress
Impressum