17.04.2024
vruće ulje turci kapetan urem zloselo

Manifestacija degustacije vrućeg maslinovog u Pirovcu

Objavio S.Pavlić - 06.02.2023

  2552
Manifestacija degustacije vrućeg maslinovog u Pirovcu

Pirovac je ovog vikenda doživio pravi praznik okusa s početkom manifestacije degustacije vrućeg mladog maslinovog ulja pod nazivom "Nauka o zaštiti od dušmanina tradicionalnom uljnom recepturom - činjenice i najslavnije epizode" ili skraćeno N.A.Z.A.D. T.U.R.Č.I.N.E.

Ova manifestacija, koja se održava svake godine u Pirovcu, bila je jedinstvena po tome što je ulje degustirano vrelo, što je simbol hrabrosti branitelja grada tijekom turske opsade. Branitelji su, naime, zalijevali agresore vrućim uljem, čime su ih odvratili od napada na grad.

 

Manifestacija je privukla veliki broj posjetitelja iz cijele Hrvatske, koji su imali priliku degustirati najbolje uzorke maslinovog ulja iz cijele regije. Stručnjaci iz područja proizvodnje ulja su bili na raspolaganju da odgovore na sva pitanja i upute posjetitelje o tehnologiji proizvodnje i kvaliteti ulja.

 

Poseban dio programa manifestacije bilo je predstavljanje tradicionalne metode proizvodnje ulja, koju su prenijeli stari mlinari iz Pirovca. Njihova predstavljanja bila su ispunjena emotivnim trenucima i suzama, a njihova vještina, znanje i ljubav prema ovom posebnom proizvodu očarali su sve posjetitelje.

 

Zaključno, manifestacija N.A.Z.A.D. T.U.R.Č.I.N.E. bila je uspjeh, a Pirovac je ponovno dokazao da je mjesto gdje se susreće tradicija i kvaliteta. Ova manifestacija bila je prilika za podizanje svijesti o važnosti lokalne proizvodnje i afirmaciju lokalnih proizvođača, koji su također naglasili važnost zaštite okoliša i održivosti u proizvodnji ulja.

OZNAKE vruće ulje turci kapetan urem zloselo
S.Pavlić

Uredništvo: Članci se temelje na našim subjektivnim mišljenjima i znanjima izvedenim iz interneta. Treba imati na umu da način rada može biti različit i ovisi o individualnoj predispoziciji osobe. Svi zahtjevi, statistika, citati ili druge metode prezentacije proizvoda moraju se potvrditi kod proizvođača, dobavljača ili zainteresirane treće strane prije kupnje. Nastojimo osigurati istodobne informacije o ovoj web lokaciji i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za neprikladnu upotrebu informacija na ovoj web stranici. Ako smatrate da su informacije netočne, kontaktirajte nas kako bismo ažurirali podatke.


Kontaktirajte nas: ne.seri@ruzinapress.com

POPULARNE KATEGORIJE

Politika
1870
Informacije
884
Turizam
936
Kultura
779
Društvo
2151
Vijesti
2181
© 2024 | Ruzinapress
Impressum