17.04.2024
we are the champions šampioni

Tisno svjetski prvak!

Objavio S.Pavlić - 14.02.2023

  459
Tisno svjetski prvak!

Tisno je nedavno postalo poznato u svijetu po neobičnom prizoru - mjesto s više ležećih policajaca nego stanovnika. Ovo neobično dostignuće zabilježeno je u Guinnessovoj knjizi rekorda, što je uzburkalo javnost i privuklo pažnju medija diljem svijeta.

Tisno, koji ima manje od 500 stanovnika, nedavno je postao dom za 505 ležećih policajaca. Ovi specijalni policajci, koji se obično koriste za kontrolu brzine vozila, postali su zaštitni znak ovog malog mjesta. Iako je mjesto maleno, njegova glavna prometnica, magistrala koja vodi preko mosta na susjedni otok Murter, zna biti izrazito prometna, posebice tijekom turističke sezone.

Tisno je već duže vrijeme poznato kao mjesto u kojem se strogo vodi računa o prometnoj sigurnosti. Osim ležećih policajaca, na prometnicama su postavljeni i brojni znakovi upozorenja, a policija redovito provodi kontrole brzine vozila. Ovo je značajno doprinijelo smanjenju broja prometnih nesreća, posebno u ljetnim mjesecima kada se na ovim prostorima okuplja veliki broj turista.

Zbog svoje posvećenosti prometnoj sigurnosti, Tisno je privuklo pažnju Guinessove knjige rekorda, koja je ovaj mali gradić prepoznala kao mjesto s najviše ležećih policajaca po glavi stanovnika na svijetu. Ovo je dostignuće koje je donijelo ponos mještanima, ali i potvrdilo da su njihovi napori u očuvanju prometne sigurnosti prepoznati i uvaženi.

Stoga je ovaj mali gradić postao poznat u svijetu ne samo po svojoj prirodnoj ljepoti i bogatoj kulturnoj baštini, već i po tome što je na najbolji način odgovorio na izazove suvremenog prometa i postao primjer drugima u očuvanju prometne sigurnosti.

OZNAKE we are the champions šampioni
S.Pavlić

Uredništvo: Članci se temelje na našim subjektivnim mišljenjima i znanjima izvedenim iz interneta. Treba imati na umu da način rada može biti različit i ovisi o individualnoj predispoziciji osobe. Svi zahtjevi, statistika, citati ili druge metode prezentacije proizvoda moraju se potvrditi kod proizvođača, dobavljača ili zainteresirane treće strane prije kupnje. Nastojimo osigurati istodobne informacije o ovoj web lokaciji i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za neprikladnu upotrebu informacija na ovoj web stranici. Ako smatrate da su informacije netočne, kontaktirajte nas kako bismo ažurirali podatke.


Kontaktirajte nas: ne.seri@ruzinapress.com

POPULARNE KATEGORIJE

Politika
2191
Turizam
2459
Društvo
1279
Kultura
2289
Vijesti
2095
Informacije
1082
© 2024 | Ruzinapress
Impressum